Katkor Korrels 6 x 200 gram

Katkor Korrels 6 x 200 gram

Niet op voorraad
€ 18,95

https://www.catsclusive.nl/modules/iqithtmlandbanners/uploads/images/64cb8f7c95d98.jpg
 

Met de Katkor korrels kun je gemakkelijk en goed urine verzamelen van jouw kat voor bijvoorbeeld onderzoek.

Katkor is een kattenbakkorrel die geen vocht absorbeert en daardoor zeer geschikt is om urinemonsters te verzamelen. Met deze korrels kun je zelf urine opvangen voor urineonderzoek naar de verschillende soorten blaasgruis, soortelijk gewicht, bloed, eiwit etc door de dierenarts. Als de urine daarentegen verkregen moet worden voor bacteriologisch onderzoek, wordt aangeraden dit bij de dierenarts te laten doen.

Katkor kan ook gebruikt worden bij de verzameling van ontlasting voor onderzoek op o.a. wormeieren en verteringsindicatoren.

Verantwoording Katkor
Katkor is een merknaam van een copolymeer product en heeft twee veiligheidscertificaten: van de BGA (Bundesgesundheidsamtes) en de FDA (Food and Drugs Administration). Deze certificaten zijn verkregen in verband met het gebruik voor voedselbereiding. In een onderzoek door het AZU is aangetoond dat Katkor geen invloed heeft op de te meten pH-waarden (zuurtegraad), de hoeveelheid eiwit en de aantallen witte en rode bloedlichaampjes in (humane) urine (dec 1996, FL-projects). In een studie met soortgelijke korrels werd eveneens aangetoond dat de korrels geen Calsium, Magnesium en Fosfor absorberen of afgaven (Z. Versuchstierkd. 1990; 33; 259-263).

Gebruiksaanwijzing

  1. Maak de kattenbak goed schoon. Spoel hem vervolgens goed af met schoon, lauw water zodat er geen reinigingsmiddel of bleekwaterresten achterblijven. Maak de kattenbak daarna droog m.b.v. keuken- of toiletpapier.
  2. Strooi Katkor in het midden van de bak. Zet de bak terug op de plek die de kat gewend is!
  3. Indien de kat eerder ontlasting dan urine produceert, dient de ontlasting zo snel mogelijk te worden verwijderd, om eventuele verontreiniging van de te verzamelen urine te voorkomen.
  4. De urine dient zo snel mogelijk na het plassen te worden verzameld. Knijp in het ballonetje van de meegeleverde pipet en zet de bak schuin op een punt. Steek het uiteinde van de pipet in het diepste punt van de bak en laat vervolgens het ballonetje los. De urine zal nu opgezogen worden.
  5. De opgezogen urine dient in het meegeleverde opvangbuisje te worden gedaan en zo snel mogelijk bij de dierenarts afgeleverd te worden. Dit is belangrijk, omdat de urinesamenstelling en de vorm van de kristallen kunnen veranderen als de urine langere tijd wordt bewaard.
  6. Het kan gebeuren dat een kat geen genoegen neemt met de hoeveelheid korrels. In dat geval kun je twee zakjes Katkor gebruiken. Er is in de meeste gevallen slechts 1-2 ml urine nodig voor de gewenste onderzoeken. Bij een zakje Katkor is er een teruggave van 7 ml urine per 10 ml geloosde urine door de kat. Katten produceren gemiddeld 35 - 80 ml (op droogvoer) tot 80 - 120 ml urine per dag, zodat het opvangen van voldoende urine in de meeste gevallen geen probleem zal zijn. Alleen bij een blaasontsteking produceert de kat slechts enkele druppels per keer. In dat geval zal er na enige tijd (1 - 2 uur) waarschijnlijk toch voldoende urine verzameld zijn. Hierbij mag de reeds verzamelde urine niet tussentijds in de koelkast worden bewaard, aangezien er dan kristallen kunnen ontstaan.
  7. Indien de kat echt niet op de kattenbak met Katkor wil, kunnen in een hoek van de bak, gewone kattenbakkorrels worden gelegd. Zo blijft de vertrouwde geur aanwezig. Het is hierbij heel belangrijk erop te letten dat het urinemonster niet verontreinigd raakt met de gewone korrels. Aangezien de kans op verontreiniging echter toch aanwezig is, dient deze methode alleen in het uiterste geval te worden toegepast.

Inhoud: 6 x 200 gram

16893

Productbeoordelingen

Gemiddelde score

4.7
3 Beoordelingen
★★★★★ 2
★★★★☆ 1
★★★☆☆ 0
★★☆☆☆ 0
★☆☆☆☆ 0

  • Beoordelingen (3)
Product toegevoegd aan verlanglijst