PUUR Auris / Oor

PUUR Auris / Oor

Levertijd 1-3 werkdagen
€ 13,45

 Beoordelingen & Recensies
Dit product is nog niet beoordeeld

PUUR Auris / Oor is een flacon oordruppels voor frisse en gezonde oren en bij rode en gevoelige huid.
Het vloeibare supplement is eenvoudig te doseren en is alleen geschikt voor uitwendig gebruik.
Je kunt met de bijgeleverde pipet de druppels in de uitwendige gehoorgang druppelen.

Bevat:
Verdund extracten van Chamomilla, Echinacea angustifolia en Ledum. Een verdunning van Mentholum. Alcohol 27% v/v.

Inhoud:
30 ml

Dosering en toepassing:
(Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft)

2 tot 3 x daags in de uitwendige gehoorgang druppelen: 
Hond 2 - 5 druppels
Kat 1 – 2 druppels

1 ml = 20 druppels

Goed schudden voor gebruik!

Preventief/onderhoud
1-3 x per week 1 druppel. Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag.
Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening
Met de bijgeleverde pipet de druppels in de uitwendige gehoorgang druppelen. Eventueel losgekomen oorsmeer met watten uit de oorschelp verwijderen.

Adviezen voor gebruik
Ga bij oorproblemen bij dieren altijd naar de dierenarts om te checken of het trommelvlies intact is, of dat er zich een grasaartje (kruipertje) in de gehoorgang bevindt. Honden houden dan meestal hun kop scheef.
Ga ook naar de dierenarts als het dier plotseling doof is, bij evenwichtsstoornissen, of als er bloed uit het oor komt. “Voor schone gezonde oren”, hiermee wordt uitsluitend bedoeld de huid aan de binnenkant van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang tot aan het trommelvlies. Indien er haar in de gehoorgang zit dient dit verwijderd te worden om herstel te bespoedigen.

Duur van de behandeling
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Contra-indicatie
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

PNOOR1
 Beoordelingen & Recensies

Schrijf als eerste een recensie !

Product toegevoegd aan je verlanglijstje