PUUR Calendula Cream / Zalf 50 ml

PUUR Calendula Cream / Zalf 50 ml

Levertijd 1-3 werkdagen
€ 14,99

Beoordeling:
(0)
 

PUUR Calendula Cream / Zalf werkt ondersteunend bij huidbeschadigingen met een minimale vorming van littekenweefsel. De wondzalf kan onder andere gebruikt worden bij wondjes en een droge, schilferige huid. De zalf is geschikt voor katten, honden en paarden.

Samenstelling
Calendula officinalis (Goudsbloem), Capsella bursa-pastoris (Herderstasje) en Equisetum arvense (Heermoes). Basiscrème.

Dosering
Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft.
2 - 3 x daags op de wondoppervlakte aanbrengen. Bescherm de wond of aangedane plek tegen schuren, likken en krabben.

Behandelingsduur
Dit product kan langdurig gebruikt worden. <

Interactie en contra-indicatie
Gebruik PUUR Calendula cream / Calendula zalf niet bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. In sommige gevallen kan PUUR Calendula cream / Calendula zalf, door zijn stimulerende effect op de granulatiefase, hypergranulatie veroorzaken. De aangedane plek vult zich te snel met te veel nieuw weefsel, wat resulteert in de vorming van wild vlees. Houd daarom de aangedane plek tijdens de behandeling goed in de gaten en stop tijdelijk indien deze te snel vol granuleert. Wacht in deze gevallen tot de huid netjes gesloten is en begin dan opnieuw met de inzet van PUUR Calendula cream / Calendula zalf om littekenvorming te voorkomen. De inzet van PUUR Calendula cream / Calendula zalf is, door het stimulerende effect op de granulatie, af te raden bij bloedende of juist hele droge tumoren.

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Inhoud: 50 ml

Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Indicatie
Huid en Vacht
PNCAL11007
Product toegevoegd aan verlanglijst