Tre Ponti Liberta Kattentuig Zwart Reflecterend Maat 1
Tre Ponti Liberta Kattentuig Zwart Reflecterend Maat 1
Tre Ponti Liberta Kattentuig Zwart Reflecterend Maat 1
Tre Ponti Liberta Kattentuig Zwart Reflecterend Maat 1

Tre Ponti Liberta Kattentuig Zwart Reflecterend Maat 1

Levertijd 1-3 werkdagen
€ 29,95

Beoordeling:
(0)
 

Heb je een binnenkat, maar wil je toch graag dat hij kan genieten van de buitenwereld?
Met een kattentuigje van Tre Ponti kun je jouw kat op een veilige manier de buitenomgeving laten verkennen. Bovendien is het tuigje ook erg handig als je hem bijvoorbeeld wilt vervoeren naar de dierenarts.

Een goed kattentuig dient comfortabel te zitten en hoort de kat een zo optimaal mogelijke bewegingsvrijheid te bieden. Het vederlichte Liberta model van Tre Ponti zit daarom niet rondom de nek, niet tussen de poten, houdt de oksels vrij en geeft de kat, in tegenstelling tot een traditioneel kattentuigje, een veel vrijer gevoel. Een Tre Ponti tuigje drukt nergens op enig pijnpunt tijdens het gebruik.

Katten zijn echte "Houdini's", dus is het erg belangrijk dat het tuig goed past. Het Liberta tuigje is voorzien van een innovatieve koordsluiting. Hierdoor past de sluiting zich aan. Als de kat zich kleiner maakt wordt het tuigje smaller, maar komt weer losser te zitten als de kat weer rustig verkent. Hierdoor kan de kat er vrijwel niet uit ontsnappen, mits het tuigje correct is aangemeten.

Inmiddels hebben al vele katteneigenaren en gedragsdeskundigen dit Tre Ponti Liberta tuigje ontdekt!

Maat Richtlijnen
Bij katten is de borstomtrek de meest bepalende factor voor de maatkeuze. Vaak hebben katten namelijk een kleinere maat dan hun gewicht doet vermoeden. Meet de borstomtrek zoals op het plaatje hieronder en altijd als de kat op 4 poten staat (dus niet liggend of zittend). Meet de borstomtrek zoals die is, dus niet 'losjes' en niet aansnoeren, maar zoals een kleermaker je zou opmeten.

liberta-maat-400px.jpg

Tip
Indien je geen meetlint hebt en je wil de maat nemen, dan kun je hiervoor ook bijv. een schoenveter of touwtje gebruiken. Deze leg je daarna langs een meetlint voor het aflezen van het aantal centimeters.

maattabel-liberta-400px.jpg

Hoe doe je een Tre Ponti Liberta tuigje om bij een kat?
De juiste maat en een correcte instelling van het Liberta tuigje voorkomt dat je kat uit het tuig kan ontsnappen.

  • Open het tuigje en plaats de voorpootjes van de kat binnen het tuigje.
  • Pak het koordje en haal dit eenmaal over het hoofd. Pak dan nogmaals het koord en herhaal dit.
  • Stel hierna het bolletje strak af.

Je hebt de juiste maat als er een op de rug een opening van ongeveer 1-2 cm blijft. Je zult zien dat dan de buiksingel ongeveer 1-2 cm achter de oksels zal zitten.

T100N
Product toegevoegd aan verlanglijst